آرین خراط بیرامی از دانش آموزان استان اردبیل بود که در کنکور ۱۴۰۳ در رشته تجربی کرد و رتبه ۱۰۳۶ را کسب کرد . در مورد آرین داشتن سه درصد بالای ۸۰ درصد در کنکور سراسری بود. که در این مقاله قصد داریم روش مطالعاتی و جزئیاتی از ویژگیهای شخصیتی آرین رو برای شما تشریح کنیم:
درصدهای شگفت آور در کنکور سراسری
زمانی که در مورد آرین خراط بهرامی صحبت میکنیم باید متوجه باشیم که در رابطه با فردی صحبت میکنیم که سه درس رو در کنکور سراسری بالای ۸۰ درصد زد. 🙂 شاید این رو بشه یکی از شورانگیزترین ویژگیهای کارنامه آرین دونست. بیاید نگاهی به کارنامه آرین بندازیم ایشون زیست شناسی رو 81.49% و فیزیک رو 82.76% و زمین شناسی رو 84.45% زد. اما سوال اینجاست که آرین چطور تونست به چنین درصدهایی برسه؟ جلوتر در مورد این مسئله حسابی حرف میزنیم.
در واقع آرین در کنکور سراسری به واسطه کنکور تونسته بود تراز بالای ۱۰ هزار رو کسب بکنه که قاعدتاً باید رتبه خیلی بهتر از 1036 هزار و چند بود رو بهش میداد اما متاسفانه قوانین امتحانات نهایی و شرایط ضرایب دروس نهایی که ناعادلانه است منجر شد تا تراز کلی آرین پایینتر بیاد و در نهایت بتونه رتبه عالی ۱۰۳۶ رو کسب کنه.
استمرار راز موفقیت آرین بیرامی
زمانی که از آرین بیرامی صحبت میکنیم اولین کلمهای که به ذهن من میاد استمراره. همچنان که توضیح دادم قبلا آرین از پایه یازدهم در مرکز مشاوره بود و ۲۲ دوره ماهانه رو در مرکز مشاوره گذروند و چیزی بالغ بر 73 برنامه هفتگی را دریافت کرد. در تمام مدت این دو سال هرگز آرین رو فردی اهمالکار و تنبل ندیدم. شاید جالبترین ویژگی آرین این بود که حتی در روزهای ناامیدی و روزهایی که حال و روز خوشی هم نداشت(که ممکنه برای همه کنکوریها پیش بیاد) باز هم در بالاترین حد ممکن درس میخوند و همین عامل دلیل موفقیت آرین و کسب درصدهای بینظیرش در کنکور تجربی ۱۴۰۳ شد.:
تحلیل آزمون: راز درصد های بالای 80 درصد
وقتی از درصدهای کنکور فردی صحبت میکنیم که تونسته سه درس رو بالای ۸۰ درصد در کنکور ۱۴۰۳ بزنه اولین سوالی که پیش میاد اینه: راز موفقیت این فرد چی بوده؟
باید بهتون بگم که مهمترین راز برای درصدهای بالای ۸۰ درصد در مورد آرین توجه بسیار ویژه به تحلیل آزمون و رفع اشکال کردن اون بود. آرین در هر دو آزمون قلم چی و ماز شرکت میکرد و فارغ از ترازی که کسب میکرد که در آزمون آیا تراز خوبی بود یا تراز بدی بود کل روز جمعه صرف تحلیل آزمون میشد. نکاتی که در آزمون اشتباه بود پیدا میشد و یادداشت میکرد و اگر نیاز بود راهبردهایی رو توی جلسه مشاوره میآورد تا بتونیم در موردشون صحبت کنیم و بتونیم راه حل و مسیر درستتری رو برای حلشون پیدا کنیم و جلو بریم. همین عامل هم دلیل اصلی افزایش تراز آرین در آزمونها بود.
البته نباید ناگفته بمونه که آزمونهای آزمایشی همیشه استاندارد نیستند و گاهی وقتها سوالهای کاملاً چرت و پرت رو به خورد داوطلبین میدن. آرین اونقدر فرد آگاهی بود که میتونست این سوالات را تشخیص بده و از بابت جواب ندادن به اونها احساس ناراحتی نکنه چون متوجه بود که اینها سوالات غیر استاندارد و نادرستند:
شخصیت قوی و نگاه علمی به کنکور
اگر از شما بخوام شخصیت یه دانشمند رو توصیف کنید به من چی میگین؟ احتمالاً میگین فردی که خسته نمیشه اگر شکست بخوره به راه خودش ادامه میده و احتمالاً نگاه علمی داره سعی میکنه همه چیز رو دسته بندی و کلاستر بندی کنه و به الگوهای مشخصی برسه که اون رو به نتیجه نهایی نزدیک بکنه. حالا جالبه بهتون بگم که دقیقاً همین شخصیت دانشمند وارانه رو من کاملا در آرین خراط بیرامی دیدم. آرین هر آزمونی که میداد یک چیزهایی رو به روش مطالعه خودش اضافه میکرد. از آزمونهای مختلف الگو میگرفت تا بتونه نگاه خودش رو به دروس تغییر بده. همین عامل باعث میشد که هر هفته که ما با همدیگه صحبت میکردیم احساس کنم که روش مطالعه آرین بهینهتر و بهینهتر از قبل بوده.
و اگر بخوام اعترافی صادقانه بکنم من همیشه از این مدل شخصیتی آرین لذت بردم و ازش یاد گرفتم تلاش کردم من هم شخصیتی مشابه آرین داشته باشم .
دوران جمع بندی و نگاه همه جانبه
اما جالبترین دورهای که با آرین خراط گذروندم مربوط به دوران جمعبندی بود. دورانی که خیلی از بچهها تلاش میکنند فقط و فقط نگاه سطحی به جمعبندی داشته باشند و بیشتر زمان خودشون رو با حل کردن سوالات کنکورهای سراسری بگذرونن. اما همچنان که بالاتر توضیح دادم نگاه آرین نگاه تحلیلی و ارزشیابی مداوم بود. به همین خاطر در طول دوره جمعبندی نه تنها نگاه دقیقی به سوالات کنکور سراسری داشتیم بلکه متناسب با موجود از سایر منابع، آزمونها و کتابهای دیگه هم استفاده کردیم. وقتی به روندنماهای آزمونهای آرین خراط بیرامی نگاه بکنین متوجه دقت آرین به این دوران ارزیابی کردن و پیدا کردن اشکالات اصلی میشین.
دلنوشته کیمیاگر اعظم در مورد آرین خراط بیرامی
حقیقتاً نوشتن یک رمان و اثر هنری در حد شاهکارهای جهانی برای من سادهتره تا صحبت کردن در مورد آرین خراط بیرامی. از این جهت که من آرین رو تا الان به صورت فیزیکی و از نزدیک ندیدم و همیشه تصویری از هم را از راه دور دیدیم اما به طرز عجیبی برای آرین احترام ویژهای قائلم و بسیار دوستش دارم. در تمام مدتی که آرین خراط رو میشناختم و با هم جلسات مشاوره داشتیم به این فکر میکردم که چقدر دوست داشتم فرزندی کاملا مشابه با آرین داشته باشم. مردی بیآلایش، با قلبی بزرگ و مهربان و بسیار تلاشگر. همین حالا همین که در مورد آرین صحبت میکنم قلبم از شادی و عشق تندتر از حالت عادی میزنه. این یادداشت رو اینجا مینویسم که آیندگان ببینند و بدونن که افرادی مثل آرین خراط بیرامی به واسطه شخصیت بینظیری که داشتند از سالها پیش میشده تشخیص داد که اینها آدمهای بزرگی میشن.گاهی با خودم فکر میکنم که قوانین امتحان نهایی و نمرات درسهایی مثل سلامت بهداشت و امثالهم شاید تونسته باشه جلوی آرین رو برای یک یا دو رقمی شدن در کنکور بگیره اما یقین دارم که هیچ کدوم از اینها نمیتونن جلوی موفقیتهای بزرگ آرین رو در ادامه زندگیش بگیرند. چون شخصیت درست و سالم همیشه پیشتاز و به نتیجه میرسه .
یقین دارم که در دوره پیری خبرهای بسیار زیبا و خوشی از آرین رو خواهم شنید و کارهای بزرگی که در دنیا خواهد کرد. و امیدوارم روزی فرصتی دست بده که همدیگر رو حضوری ببینیم و دستهای همدیگر رو به محبت فشار بدیم 🙂